Gepubliceerd 16 juli 2021

Lokale voorronde NK stoepranden op 24 juli

Kinderen én volwassenen in Bodegraven-Reeuwijk strijden om de winst in de lokale voorronde voor het NK stoepranden van Jantje Beton. Op zaterdag 24 juli gaat Bodegraven-Reeuwijk de strijd met elkaar aan op de unieke locatie de Oude Zustertuin. Wie behaalt dit jaar de titel: “Winnaar van de lokale finale van het Nederlands kampioenschap stoepranden”?

Het goede doel Jantje Beton daagt jong en oud in heel Nederland uit om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. Jantje Beton wil op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren.

Stoepranden, wat was dat ook alweer?!

Stoepranden ken je misschien nog wel? Met een bal op de rand van de stoep mikken en proberen te vangen! Het is een oud-Hollands spel, net zoals knikkeren of touwtje springen. Een spel wat je gewoon met je vrienden, familie of buren op de straat kunt spelen. Uitleg over het spel en meer informatie staat op www.senw-br.nl/nk-stoepranden

NK in Arhnem

Vanuit Bodegraven-Reeuwijk mogen er enkele kinderen (met begeleiding) door naar de finale in het Openlucht Museum in Arnhem, in september. Dit jaar gaan er weer duizenden kinderen in 35 gemeenten stoepranden. De lokale finale in Arnhem belooft een spannende dag te worden.

De lokale voorronde voor dit NK is voor iedereen toegankelijk, dus de buurtsportcoaches verwachten jong en oud in de Zustertuin op zaterdagochtend 24 juli. Gezellig samen spelen, maar ook een echte strijd om voor de titel en de gouden tickets.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN