Gepubliceerd 29 mei 2024

Lokale omroepen bundelen krachten  

Met de nieuwe website www.rtvmiddenholland.nl dragen zes lokale omroepen bij aan versterking van de nieuwsvoorziening in een gebied van bijna 300.000 inwoners in het Groene Hart.

De website, waaraan al geruime tijd is gewerkt, gaat 1 juni live en vervangt dan de eigen websites van de deelnemende omroepen: RTV Gouwestad in Gouda, RTV Krimpenerwaard, RTV Waddinxveen, BR6 Bodegraven-Reeuwijk, RPL Woerden en Midland FM in Oudewater.

De zes, die individueel beschikken over een zendvergunning in de eigen gemeente, kunnen door deze bundeling van krachten in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door het ministerie van OCW. Vanaf 2027, zo is de bedoeling volgens de Mediawet in wording, moeten 80 Streekomroepen een podium vormen voor verbetering van de lokale journalistiek. Op weg naar 2027 is een subsidieregeling ingevoerd waaruit voor 2025 46 organisaties geldelijke ondersteuning krijgen toebedeeld.

Versterking

Medio juni onderzoekt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de aanvragen van de omroepen die in aanmerking willen komen voor de subsidie. Daarbij wordt onder meer gekeken of de nieuwsvoorziening aan de gestelde eisen voldoet. De uitkomst wordt in september openbaar.

Het bestuur van de Federatie RTVMiddenholland.nl is ervan overtuigd dat door de bundeling van de krachten de aantrekkingskracht en de kwaliteiten van de berichtgeving in het werkgebied sterk wordt verbeterd. Toekenning van de subsidie zal het proces van samenwerking verbeteren.

De omroepen blijven autonoom over hun eigen programmering en berichtgeving. De vele vrijwilligers die nu actief zijn blijven ook in de toekomst volledig betrokken bij de omroepen. In federatief verband wordt gekeken hoe de samenwerking verder vorm kan krijgen. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN