Gepubliceerd 19 maart 2024

Lingeriecollectie niet welkom in kerk

In de Sint-Janskerk van Gouda is een modeshow georganiseerd waar lokale ondernemers hun collectie mogen tonen. Zo staat op de website van de EO.

Ondernemer Maria Kolenbrander heeft een lingeriezaak in Gouda en zou deelnemen aan de modeshow, maar hoorde op het laatste moment dat haar collectie niet meer welkom was bij de modeshow in de kerk. Zij laat weten er behoorlijk van te balen. Ze vindt haar zaak stijlvol en laat de modellen niet in pikante setjes lopen op de catwalk.

Het kerkbestuur van de Sint-Janskerk vindt dat het niet past in het huis van God. De directeur van de Sint-Janskerk Jaap van Rijn voelde voor zijn gevoel goed aan dat de kerkgangers liever geen lingeriecollectie in hun kerk wilden hebben.

Tegenwoordig worden kerken steeds vaker gebruikt voor wonen, werken, dineren, feesten en andere activiteiten. Zo dient de oude Sint Josefkerk in Arnhem sinds 2011 als skatebaan en was er twee weken geleden in de Grote Kerk in Apeldoorn een technofeest.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN