16 januari 2023

Lekkage in Goudse Schouwburg, voorstelling afgelast

Afgelopen zaterdag 14 januari werd Nederland geteisterd door zware regenval die op meerdere plekken in het land wateroverlast veroorzaakte. Helaas ontsprong de Goudse Schouwburg ook niet de dans en moest de voorstelling Quake van Theater Utrecht en DOX last-minute worden afgelast.

Goudse Schouwburg

Op het podium van de grote zaal stonden enkele emmers al wat regendruppels op te vangen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Helaas hield de regen zaterdag niet op in combinatie met een sterke Zuidwestenwind werd de lekkage van grotere omvang, waardoor de voorstelling niet gespeeld kon worden.

De rest van het gebouw en de kleine zaal hadden gelukkig geen lekkage, waardoor de voorstellingen die in de kleine zaal gepland stonden op zaterdag en zondag wel door konden gaan.

Maandag zijn er experts geweest en in goede samenwerking met de gemeente, als eigenaar van dit pand, wordt er hard gewerkt aan de schade- en herstelwerkzaamheden. De voorstellingen van Hendrik Groen, Koefnoen en Gelukzoekers op Sumatra die voor komende week op het programma staan, gaan gewoon door.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu