Gepubliceerd 16 januari 2023

Lekkage in Goudse Schouwburg, voorstelling afgelast

Afgelopen zaterdag 14 januari werd Nederland geteisterd door zware regenval die op meerdere plekken in het land wateroverlast veroorzaakte. Helaas ontsprong de Goudse Schouwburg ook niet de dans en moest de voorstelling Quake van Theater Utrecht en DOX last-minute worden afgelast.

Goudse Schouwburg

Op het podium van de grote zaal stonden enkele emmers al wat regendruppels op te vangen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Helaas hield de regen zaterdag niet op in combinatie met een sterke Zuidwestenwind werd de lekkage van grotere omvang, waardoor de voorstelling niet gespeeld kon worden.

De rest van het gebouw en de kleine zaal hadden gelukkig geen lekkage, waardoor de voorstellingen die in de kleine zaal gepland stonden op zaterdag en zondag wel door konden gaan.

Maandag zijn er experts geweest en in goede samenwerking met de gemeente, als eigenaar van dit pand, wordt er hard gewerkt aan de schade- en herstelwerkzaamheden. De voorstellingen van Hendrik Groen, Koefnoen en Gelukzoekers op Sumatra die voor komende week op het programma staan, gaan gewoon door.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN