30 april 2023

Legionella zwembad De Kuil door ontwerpfout

Volgens wethouder Dirk-Jan Knol heeft de chemische reiniging van het waterleidingsysteem in zwembad De Kuil niet geholpen tegen de legionellabesmetting. De douches zijn daarom nog steeds buiten gebruik. Hij overlegt met Optisport, de exploitant van het zwembad, of er tijdelijke douches geplaatst kunnen worden.

Ontwerpfout installatie
De conclusie is dat er een ontwerpfout is gemaakt. De gemeente gaat samen met de installateur kijken hoe het probleem structureel kan worden opgelost. De wethouder neemt aan dat de kosten van de herstelwerkzaamheden onder de garantie vallen van de aannemer. Zwembad De Kuil werd 13 april 2022 officieel geopend.

Gemeenteraad 26 april 23
Vragen aan het college over De Kuil


Vloer en kleedkamers eerst drogen
Behalve het legionellaprobleem dat in juli 2022 ontstond is er in december 2022 een waterleiding gesprongen in de sporthal. Behalve een kapotte vloer is nu ook schimmel ontstaan in de kleedkamers. De vloer wordt op dit moment onder handen genomen en de kleedkamers worden gestript. Het drogen gaat veel tijd kosten zodat de wethouder verwacht dat de sporthal pas weer in september gebruikt kan worden. De kosten zijn gedekt via de opstalverzekering.


Vragen van gemeenteraad
Monique Jonker (PvdA) stelde afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad vragen over de voortgang van de herstelwerkzaamheden in De Kuil aan de wethouder. Merle van Dijk (GL) stelde in februari vragen over gebrek aan communicatie over de legionellabesmetting en de buitengebruikstelling van de sporthal.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu