11 mei 2022

Legionella gevonden in douches de Kuil

Het vernieuwde zwembad de Kuil werd vorige maand officieel geopend maar nu is er al een groot probleem. In de douches van het zwembad aan de Spoorlaan in Bodegraven is namelijk recent legionella geconstateerd en dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling.

De bacterie is tijdens een onderzoek gevonden in de douches van het bekende Bodegraafse zwembad. Legionella ontstaat in warm, stilstaand water en kan uiteindelijk leiden tot de veteranenziekte. Bij het zwembad heeft men direct actie ondernomen, op 17 mei worden de douches chemisch gereinigd en dan is de bacterie hopelijk verdwenen.

Foto: Bob Plaizier

Tijdens de schoonmaakactie wordt het zwembad tijdelijk afgesloten van het drinkwater, dat betekent dus dat de Kuil kortstondig eventjes dicht is. Het zwembad zelf blijft tot 17 mei overigens wel open, de douches zijn gesloten aangezien daar de bacterie is gevonden. Ook het buitenbad is nog eventjes dicht, hier was tevens een probleem gevonden maar dat is al snel weer opgelost.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu