11 mei 2022

Legionella gevonden in douches de Kuil

Het vernieuwde zwembad de Kuil werd vorige maand officieel geopend maar nu is er al een groot probleem. In de douches van het zwembad aan de Spoorlaan in Bodegraven is namelijk recent legionella geconstateerd en dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling.

De bacterie is tijdens een onderzoek gevonden in de douches van het bekende Bodegraafse zwembad. Legionella ontstaat in warm, stilstaand water en kan uiteindelijk leiden tot de veteranenziekte. Bij het zwembad heeft men direct actie ondernomen, op 17 mei worden de douches chemisch gereinigd en dan is de bacterie hopelijk verdwenen.

Foto: Bob Plaizier

Tijdens de schoonmaakactie wordt het zwembad tijdelijk afgesloten van het drinkwater, dat betekent dus dat de Kuil kortstondig eventjes dicht is. Het zwembad zelf blijft tot 17 mei overigens wel open, de douches zijn gesloten aangezien daar de bacterie is gevonden. Ook het buitenbad is nog eventjes dicht, hier was tevens een probleem gevonden maar dat is al snel weer opgelost.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu