16 november 2021

Langverwachte winst voor TTV Reeuwijk 1

TTV Reeuwijk haalde met het 1e team de eerste winst binnen. In Papendrecht stond Reeuwijk 1 met Cees Voordouw, Jeroen Raaphorst en Marco Broer voor een tweeledige taak. Het seizoen toch wat glans geven én revanche nemen voor de verliesbeurt thuis tegen de Papendrechters. En dat gebeurde: 4-6.

De mannen uit Reeuwijk vlogen er in en stonden na 5 partijen met 1-4 voor. Alle drie openingspartijen gingen zwaar bevochten in 5 games. Papendrecht 6 vocht zich in de partijen tegen Raaphorst en Broer terug tot 3-4, waarna Raaphorst en Voordouw, beiden opnieuw in 5 games, de overwinning voor Reeuwijk veilig stelden.

Broer lukte het net niet om er 3-7 van te maken, maar was in zijn partij er telkens dichtbij. De overwinning werd er niet met minder enthousiasme door ontvangen. Papendrecht 6 – Reeuwijk 1 4-6. In West 2F neemt Reeuwijk 1 nog altijd een laatste plaats in. Papendrecht haakt definitief af voor promotie.

• Cees Voordouw

Nipt verlies tegen koploper voor Reeuwijk Duo 1

Voor Duo 1, met Johan Riethoff en Theo van Velzen, stond donderdagavond de ontmoeting met koploper Alexandria ’66 8 Duo 8 op het programma. Riethoff startte goed door een schijnbaar makkelijke zege in 3 games. Echter, de tweede game ging in 17-15, dus zo eenvoudig was het niet. Van Velzen zette een stevig gevecht neer, maar ging in 4 games ten onder. Ook de dubbelpartij was spannend, een dubbeltje op zijn kant, maar het viel telkens net de verkeerde kant op. Riethoff maakte in 3 strakke games de gelijkmaker in de wedstrijd. Daarna was het aan Van Velzen om de partij binnen te trekken. In 9-11, 2-11-8-11 ging de partij en de wedstrijd verloren. Alexandria won de wedstrijd met 2-3 en loopt dan ook 1 punt uit op Reeuwijk duo 1.

Phoenix net te sterk voor herrijzend Reeuwijk 2

Het Delftse Phoenix 1 (tweede op de ranglijst) heette hekkensluiter Reeuwijk 2 welkom op maandagavond. André van der Laan had met twee invallers (Dennis Cornelisse en Marco Broer) dan ook een pittige avond in het verschiet. Van der Laan liet zich niet onbetuigd en won direct de eerste partij met 0-3 (7-11, 9-11, 9-11). Cornelisse en Broer gingen er daarna hard vanaf. De dubbelpartij met Van der Laan en Cornelisse was spannender. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar Phoenix trok aan het langste eind (11-8, 7-11, 13-11, 11-8).

De Delftenaren liepen vervolgens uit naar een 7-1 voorsprong, waarbij Broer het in zijn laatste partij ongemeen spannend maakte door de laatste game met 22-20 te verliezen. Wie dacht dat Reeuwijk het hoofd in de schoot zou leggen kwam bedrogen uit. Cornelisse en Van der Laan wonnen hun laatste partij, waardoor de eindstand op 7-3 bepaald werd. Voor Phoenix 1 betekent dat vooralsnog de koppositie. Voor Reeuwijk 2 zijn de 3 punten belangrijk in hun streven om voorbij Sassem 1 te komen. Reeuwijk 2 staat in West 2B op de laatste plek met 18 punten uit 8 wedstrijden. Sassem heeft eveneens 18 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. De laatste wedstrijd dit najaarsseizoen is over twee weken tegen Sassem 1.

Overige uitslagen: ATTC 4 – TTV Reeuwijk 3 – 7; Kwiek 3 – TTV Reeuwijk 4 5 – 5; TTV Reeuwijk 5 – ATTC  4 – 6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu