Gepubliceerd 8 maart 2024

Landelijke Opschoondag in Reeuwijk-Brug en het Plassengebied

Op 23 maart a.s. is de actie Landelijke Opschoondag. In Reeuwijk-Brug en het Plassengebied wordt op deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd uit de bermen en oevers.  Zo wordt voorkomen dat vogels en andere dieren in de problemen komen door zwerfafval. Troep zoals blikjes, plastic flesjes, snoepwikkels en andere rommel verdwijnt in de afvalzak.

Er zijn twee verzamelpunten.

Plassengebied: vanaf 9:30 Tochtbrug (Antonio) kruising Hortemansdijk/Leckdijk

Reeuwijk-Brug: vanaf 9:45 bij Zalencentrum De Brug

Voor degene die zich aanmelden staat koffie en thee klaar. Tevens worden grijpstokken en afvalzak(ken) meegegeven. Eventueel kan men zelf nog werkhandschoenen en een geel hesje meenemen. De balans zal aan het eind van de ochtend worden opgemaakt en rond 11.30 uur zal de opschoondag zijn afgelopen. De grijpstok hoeft niet perse ingeleverd te worden. Omdat het is broedseizoen begonnen is, moet men extra alert zijn om nesten in rietkragen of andere mogelijke nestlocaties niet te verstoren.

Men kan zich aanmelden via dvoskamp@hetnet.nl  voor Reeuwijk-brug en secretaris@12reeuwijkseplassen.nl voor het Plassengebied. Deze actie is een initiatief van meerdere partijen waaronder de Stichting De 12 Reeuwijkse Plassen en gefaciliteerd door de Team schoon van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN