25 oktober 2022

Landbouwdag Rijnland over oogsten en zaaien

Ruim 70 agrarische ondernemers kwamen op woensdag 19 oktober naar de landbouwdag van het hoogheemraadschap van Rijnland. De bijeenkomst stond in het teken van Oogsten en Zaaien. Het oogsten werd symbolisch gedaan door hoogheemraad Waldo von Faber, voorzitter Boerennatuur Alex Datema en een aantal aanwezige agrariërs. Landbouwproducten zoals aardappelen, uien, bieten, bollen, tomaten, struiken, olifantsgras en melk, bijeengehouden door wiepen, werden met een touw binnengehaald.

Water- en bodemkwaliteit
Tijdens de workshops gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over onder andere de laatste ontwikkelingen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), het meten van de waterkwaliteit door Rijnland, andere manieren van slootschonen en over bodemdaling en klimaatverandering.

Landbouwportaal
Tijdens de landbouwdag werd ook aandacht besteed aan het landbouwportaal, hét platform gericht op verbetering van de water- en bodemkwaliteit bij agrarische bedrijven. Ondernemers kunnen via het portaal eenvoudig een afspraak maken voor een gratis coach die langskomt en advies geeft over mogelijke verbeteringen en het doen van een subsidieaanvraag. Sinds de start in januari 2022 hebben al 100 ondernemers gebruik gemaakt van het landbouwportaal. Meer informatie is te vinden op www.landbouwportaalrijnland.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu