Gepubliceerd 14 juni 2021

Kunstzinnig omgaan met lege etalages

Het is al jaren een discussiepunt in Bodegraven: hoe maak je het centrum aantrekkelijker? Dat er veel panden leeg staan in het dorp helpt niet bepaald mee. De Bodegraafse Ondernemers Vereniging (BOV) heeft echter samen met de Kunstkring van een nood een deugd gemaakt. In lege etalages in het dorp zijn kunstwerken van lokale kunstenaars geplaatst.

Foto: Bob Plaizier

Op de ruiten van lege etalages zijn stickers geplakt met gaten erin. Als je door het gat kijkt zie je een kunstwerk gemaakt door kunstenaars uit de regio, een soort kijkdoos dus. De BOV hoopt dat dit helpt om Bodegraven op de kaart te zetten als kunstenaarsdorp. De vereniging zet zich vaker in voor haar leden (ondernemers) en het levendig houden van het dorp. 

Naast het profileren als kunstenaarsdorp heeft de actie nog een doel: de Kunstroute promoten die op 18 en 19 september gehouden wordt in de gemeente. Tijdens deze route zullen ruim honderd kunstenaars hun werk tentoonstellen binnen de kernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook zal het Groene Harthuys zijn deuren openen voor aanvang van de route. De Kunstkring is één van de instanties die vanuit hier zal opereren. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN