11 september 2021

Kunstwerk over verbinding in coronatijd opgenomen in kunstroute

Kunstenares Petra Flach heeft een kunstwerk gemaakt dat gaat over de kracht van verbinding van mensen in coronatijd. Wethouder Odd Wagner zal het kunstwerk met de naam “Kring van Kracht” maandag 13 september onthullen. In het kunstwerk zijn de afgietsels van handen verwerkt van mensen die dienstbaar zijn geweest in de corona periode. Tijdens de kunstroute, die 18 en 19 september wordt gehouden, is het kunstwerk te zien in het atelier aan Burg. le Coultrestraat 3 in Bodegraven.

Met dit beeld wil Petra laten zien dat corona ons er niet onder heeft gekregen en dat we met elkaar ook weer positief vooruit moeten kijken. Dat is te zien aan de cirkel van handen die vooruitwijzen in het kunstwerk.

Samenwerking
Dit lokale project kon gerealiseerd worden door krachten te bundelen. Danny de Vries (ReBonieuws) heeft de juiste deelnemers kunnen vinden en heeft het proces digitaal vastgelegd. Er is ook samengewerkt met Stichting het Groene Hart Huys, dat Kunst en Historie samenbrengt in de gemeente. Voorzitter Peter Blanken is vanaf het begin enorm enthousiast geweest over het project en de verbinding: “dit mooie project brengt zoveel samen”.

Waar te zien
Tijdens de kunstroute op 18 en 19 september is het kunstwerk voor iedereen te zien in de Galerie van Petra Flach, Le Coultrestraat 3 in Bodegraven. Enkele weken daarna zal het overhandigd worden, bij de opening van het Groene Hart Huys, aan de gemeente.

0 Shares
Sluit Menu