Gepubliceerd 11 mei 2024

Kunstmarkt in het Evertshuis

Op 11 mei was de kunstmarkt in het Evertshuis te Bodegraven. Deze markt werd na het welkomstwoord van de voorzitter van de kunstkring, Kees Veelenturf, officieel geopend door wethouder Cultuur, Elly de vries. Zij was enthousiast over de grote opkomst van zowel de kunstenaars als de belangstellenden. Ze benadrukte het belang van dit soort evenementen voor de lokale gemeenschap. Ook zei ze dat volgend jaar de kunstroute door alle kernen weer gehouden zal worden op 17 en 18 mei.

Er waren meer dan 30 lokale kunstenaars te bewonderen. Dit resulteerde in een breed scala aan kunstvormen: van ruimtelijke werken en traditionele schilderijen in olieverf of acryl tot fotografie, textielkunst, beelden en handgemaakte sieraden.

Een van de kunstenaars aanwezig was Ange Schoemaekers. Zij maakt gedenksieraden en -kunst en geeft workshops. Haar passie en creativiteit ligt in het maken van sieraden en creaties van glas.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN