23 juli 2020

Kunstgrasveld RVC ’33 opnieuw op de schop

De afgelopen weken is het kunstgrasveld van veld 2 van RVC ’33 weer op de schop gegaan. Vorig jaar werd het kunstgrasveld weliswaar nieuw opgeleverd maar al gauw kwam aan het licht dat de onderlaag nog niet aan de eisen voldeed. En werd besloten de onderlaag van het kunstgrasveld deze zomer opnieuw aan te pakken.

Inmiddels zijn de werkzaamheden al een poosje aan de gang. Zijn de kunstgrasmatten van het veld gehaald, is de drainage verbeterd en heeft het veld een laag lavasteen gekregen waardoor het iets hoger komt te liggen. Om dat op te vangen is het veld omringd met een betonnen rand. In de 2e week van augustus moeten de kunstgrasmatten weer over het veld worden gelegd, zodat RVC ’33 weer gauw gebruik kan maken van het 2e veld. Het is wel te hopen dat dat lukt, want vorig jaar moesten de Reeuwijk-Dorpers zelfs tot in oktober wachten totdat het veld kon worden bespeeld.

• Het kunstgrasveld van RVC ’33 is opnieuw op de schop genomen.

Toplaag atletiekbaan verwijderd

Eveneens groot onderhoud aan de atletiekbaan aan de Groene Zoom in Reeuwijk-Brug. De toplaag van de baan is verwijderd en wordt vervangen door een nieuwe. Eens in de zoveel tijd moet dat gebeuren. Ook daar wordt gehoopt dat de gerenoveerde baan weer snel door atleten van SC Reeuwijk in gebruik kan worden genomen.

• De toplaag van de atletiekbaan is verwijderd en wordt vervangen door een nieuwe.

Waterveld hockey

Tenslotte wordt er ook op de hockey-accommodatie van HCRB in de Reeuwijkse Hout hard gewerkt met het aanleggen van een waterveld. Een waterveld is gemaakt van zeer korte polyethyleenvezels. Voor gebruik als speelveld is het van belang dat er eerst een laag water wordt aangebracht. Dit gebeurt door middel van sprinklers of kanonnen. Er wordt dan ook niet meer gebruik gemaakt van zand.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu