Gepubliceerd 28 mei 2021

Kunstenaar Mathea Boogert exposeert in showroom interieurzaak

KUNSTaandenRIJN organiseert van 27 mei tot 25 november 2021 een expositie met kunstwerken van Mathea Boogert (1957) in de showroom van een interieurzaak aan de Touwslagersweg 14 in Woerden.

De lijfspreuk van kunstenaar Mathea Boogert is ‘De kracht van kleur’ en dat typeert meteen haar werk: kleurrijke schilderijen en tekeningen uitgevoerd in verschillende materialen. Met haar werk wil ze kleur, diepgang en een gevoel voor rust toevoegen aan de wereld.

Al van jongs af aan hebben kleuren Mathea’s interesse. Als kind was ze dol op tekenen en schilderen, haar kamer was een bonte mix van kleuren. Ook haar thuis in De Meern is kleurrijk.
Op haar 50ste besluit Mathea het roer om te gooien en haar hart te volgen. Sindsdien is ze intensief bezig met kleur en kunst.

Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. De stichting richt zich op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. KUNSTaandenRijn Woerden organiseert exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, de ThuisKUNSTroute en enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. De stichting huurt een inloopatelier in de oude HBS voor schilders en fotografen. De bestuursleden organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen zij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen zelf georganiseerde activiteiten, maar ook over die van anderen in de regio.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN