Gepubliceerd 31 juli 2021

Kunstenaar Ido Vunderink (86) uit De Meije overleden

Kunstenaar Ido Vunderink is afgelopen week overleden. Hij werd geboren in Amstelveen en begon in de jaren ‘60 met glaskunst. Na een korte periode van kunst in staal legde hij zich toe op schilderen. Zijn werk, dat hij maakte in zijn atelier in De Meije, werd over de hele wereld verkocht.

Ido Vunderink voor zijn schilderij ‘Het Groene Hart’ – still uit film ‘Het Groene Hart’ van Wijnand Brak

Ido Vunderink had een kenmerkende abstracte stijl. Hij exposeerde in Galerie Van Slagmaat en het Stadsmuseum. Ook is in het nieuwe gemeentehuis van Woerden een groot werk van hem te zien: het schilderij Het Groene Hart, een weergave van de natuur in de omgeving in groen- en blauwtinten. De kunstenaar had al enige tijd last van gezondheidsproblemen. Ido Vunderink was 86 jaar. Hij is vrijdagmiddag in besloten kring begraven op begraafplaats Rijnhof in Woerden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN