20 november 2022

Kritische vragen over pilot arbeidsmigrantenhuisvesting

Hoewel er in de commissie Ruimte van afgelopen woensdag veel kritische vragen werden gesteld over de locatie Nespad voor het arbeidsmigrantenhotel, lijkt het er toch op dat het college verder kan gaan met het plan. Het gaat om een pilot met als doel goede huisvesting bieden aan arbeidsmigranten die nu onder slechte omstandigheden in het centrum van Bodegraven wonen. Het plan is dat de vrijgekomen ruimte beschikbaar komt voor starters.

Kan wethouder arbeidsmigranten dwingen te verhuizen?
Johan Langelaar (CU) vroeg aan wethouder Dirk-Jan Knol hoe hij de arbeidsmigranten die in het centrum wonen kan verleiden om te verhuizen naar de rand van Bodegraven. De wethouder gaf toe dat hij ze niet kan dwingen maar streeft naar 100% bezetting door arbeidsmigranten uit het centrum.

Heeft pilot wel een eerlijke kans?
Kees-Willem van Os (VVD) is bang dat de pilot mislukt omdat er vlakbij ook nog een particulier initiatief is met 16 kamers voor arbeidsmigranten. Volgens wethouder Dirk-Jan Knol hebben beide exploitanten afspraken gemaakt over het beheer. Door op beide locaties dezelfde vorm van beheer te hanteren wordt overlast voorkomen.

De pilot gaat 1 tot 1,5 jaar duren. Als de pilot is geslaagd kunnen er volgens het ontwerpvoorstel nog twee woontorens bijgebouwd worden op het terrein.

Is het wel gezond om daar te wonen?
Diverse partijen maakten zich zorgen over de ongezonde leefomstandigheden door lawaai en uitstoot van uitlaatgassen van het verkeer. Wethouder Dirk-Jan Knol vertelde dat de normen voor logees lager zijn dan voor permanent wonen. Vrijwel iedereen vroeg zich af of de woontoren niet in de weg staat als straks de bodegravenboog wordt gebouwd. De Bodegravenboog wordt pas verwacht over 10 tot 15 jaar volgens de wethouder en dat is ook de termijn voor de tijdelijke huisvesting.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu