20 november 2022

Kritische vragen over pilot arbeidsmigrantenhuisvesting

Hoewel er in de commissie Ruimte van afgelopen woensdag veel kritische vragen werden gesteld over de locatie Nespad voor het arbeidsmigrantenhotel, lijkt het er toch op dat het college verder kan gaan met het plan. Het gaat om een pilot met als doel goede huisvesting bieden aan arbeidsmigranten die nu onder slechte omstandigheden in het centrum van Bodegraven wonen. Het plan is dat de vrijgekomen ruimte beschikbaar komt voor starters.

Kan wethouder arbeidsmigranten dwingen te verhuizen?
Johan Langelaar (CU) vroeg aan wethouder Dirk-Jan Knol hoe hij de arbeidsmigranten die in het centrum wonen kan verleiden om te verhuizen naar de rand van Bodegraven. De wethouder gaf toe dat hij ze niet kan dwingen maar streeft naar 100% bezetting door arbeidsmigranten uit het centrum.

Heeft pilot wel een eerlijke kans?
Kees-Willem van Os (VVD) is bang dat de pilot mislukt omdat er vlakbij ook nog een particulier initiatief is met 16 kamers voor arbeidsmigranten. Volgens wethouder Dirk-Jan Knol hebben beide exploitanten afspraken gemaakt over het beheer. Door op beide locaties dezelfde vorm van beheer te hanteren wordt overlast voorkomen.

De pilot gaat 1 tot 1,5 jaar duren. Als de pilot is geslaagd kunnen er volgens het ontwerpvoorstel nog twee woontorens bijgebouwd worden op het terrein.

Is het wel gezond om daar te wonen?
Diverse partijen maakten zich zorgen over de ongezonde leefomstandigheden door lawaai en uitstoot van uitlaatgassen van het verkeer. Wethouder Dirk-Jan Knol vertelde dat de normen voor logees lager zijn dan voor permanent wonen. Vrijwel iedereen vroeg zich af of de woontoren niet in de weg staat als straks de bodegravenboog wordt gebouwd. De Bodegravenboog wordt pas verwacht over 10 tot 15 jaar volgens de wethouder en dat is ook de termijn voor de tijdelijke huisvesting.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu