Gepubliceerd 19 november 2023

Kritische vragen over ontsluiting Bundereiland toegezegd

Maandagavond 20 november wordt bestemmingsplan Bunderhof fase 3 (bundereiland) behandeld in de commissie Ruimte. De wijk ligt op de gemeentegrens van Reeuwijk en Gouda. Bij de ontwikkeling van Bunderhof 2 (gemeente Gouda) heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in 2016 een zienswijze van de inwoners ondersteund, gericht aan de gemeente Gouda, over de ontsluiteng van Bunderhof 2 via de Doggermansbank.

Naar aanleiding van de zienswijze is het plan aangepast en is er een ontsluiting gekomen via de Bodegraafse straatweg. Maar bij de ontwikkeling van Bunderhof 3, heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk opeens geen bezwaar tegen de ontsluiting via de Doggermansbank. Insprekers klaagden daar afgelopen woensdag over tijdens de inspraak. Ze vertelden ook dat hun brieven aan het college en de gemeenteraad nooit inhoudelijk beantwoord zijn.

Lisbeth Hertogh (PvdA) en Willem Zuyderduyn (LLBR) beloofden om vragen te stellen aan wethouder Dirk-Jan Knol over de wijziging naar tweerichtingsverkeer, de ontsluiting en het niet beantwoorden van brieven.

Tekst Anneke Bekker
Bron inspraak van 15 november 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN