Gepubliceerd 19 november 2023

Kritische vragen over ontsluiting Bundereiland toegezegd

Maandagavond 20 november wordt bestemmingsplan Bunderhof fase 3 (bundereiland) behandeld in de commissie Ruimte. De wijk ligt op de gemeentegrens van Reeuwijk en Gouda. Bij de ontwikkeling van Bunderhof 2 (gemeente Gouda) heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in 2016 een zienswijze van de inwoners ondersteund, gericht aan de gemeente Gouda, over de ontsluiteng van Bunderhof 2 via de Doggermansbank.

Naar aanleiding van de zienswijze is het plan aangepast en is er een ontsluiting gekomen via de Bodegraafse straatweg. Maar bij de ontwikkeling van Bunderhof 3, heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk opeens geen bezwaar tegen de ontsluiting via de Doggermansbank. Insprekers klaagden daar afgelopen woensdag over tijdens de inspraak. Ze vertelden ook dat hun brieven aan het college en de gemeenteraad nooit inhoudelijk beantwoord zijn.

Lisbeth Hertogh (PvdA) en Willem Zuyderduyn (LLBR) beloofden om vragen te stellen aan wethouder Dirk-Jan Knol over de wijziging naar tweerichtingsverkeer, de ontsluiting en het niet beantwoorden van brieven.

Tekst Anneke Bekker
Bron inspraak van 15 november 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN