Gepubliceerd 8 oktober 2023

Kritisch over kostenraming toekomstscenario Evertshuis

Na jaren van overleg en onderzoek lijkt er eindelijk duidelijkheid te komen over de toekomst van het Evertshuis in Bodegraven-Reeuwijk. Na uitvoerig onderzoek heeft het college voorgesteld om het Evertshuis te splitsen en het oude gedeelte af te stoten, wat financieel gunstiger lijkt te zijn dan upgraden van de bestaande situatie.

Het gebouw van de vroegere Koninklijke Zaadhandel Turkenburg, de historische vleugel van het Evertshuis-complex. Fototgraaf Willem IJdo

Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorgestelde voorkeursscenario, zal het businessplan worden uitgewerkt in samenwerking met betrokken organisaties, zoals Stichting Bij Everts, Stichting Evertshuis en Stichting Bibliotheek de Groene Venen. Dit plan zal in mei 2024 ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd.

Het voorstel wordt 11 oktober besproken in de commissie Bestuur en Financiën. Robin Borg van BBR heeft kritische vragen gesteld over: de hoogte van het bedrag aan schulden; kosten die gemaakt moeten worden om het KCC te verhuizen; de hoogte van de subsidie en het ontbreken van een financieel deskundige in het team dat de businesscase gaat opstellen. Deze vragen zijn nog niet beantwoord.

Tekst Anneke Bekker
Bron: Raadsvoorstel Toekomst Evertshuis en technische vragen van BBR

Lees ook Gemeenteraad hakt binnenkort knoop door over Evertshuis | BR6 Nieuws

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN