Gepubliceerd 13 mei 2024

Kraker ESTO-Koudekerk eindigt in puntendeling

Het was zaterdag niet heel warm en veel toeschouwers vonden de drinkpauzes tijdens de wedstrijd wellicht wat overdreven. Maar na ruim 90 minuten lagen, met uitzondering van de keepers, alle spelers uitgeblust van vermoeidheid ruggelings op het kunstgrasveld.

De scheidsrechter, die overigens lekker liet voetballen, had het dus goed gezien. Ook was dit het gevolg van veel inzet door beide ploegen. De einduitslag deed recht aan het wedstrijdverloop waarin over het gehele spelbeeld gezien ESTO het beste voetbal op de mat legde.

● Coen de Groot hangt in de lucht voor nog een doelkans. (Foto: De Sportfotograaf)

Doelpunt uit het niets

Koudekerk, de nummer 1 op de ranglijst, startte heel nerveus aan de wedstrijd en was slordig in de balbehandeling. Nummer 4 ESTO domineerde maar kwam niet tot een uitgespeelde doelpoging. Ook onder spanning had de solide Koudekerkse verdediging haar zaakjes goed op orde. In de 17e min. maakte Koudekerk, volledig tegen de verhouding in, uit het niets een doelpunt. Dat doelpunt kwam door een geplaatst schot vanaf ongeveer 30 meter in de verre hoek onhoudbaar voor ESTO-keeper Tom Vink. De 1-0 voorsprong gaf de Koudekerkers lucht en ze konden daarna gelijk opstomen met ESTO tot aan de rust.

ESTO knokt zich terug

Na de aftrap van het 2e bedrijf waren beide ploegen voorzichtig beducht op een doelpunt waarmee de wedstrijd beslist zou kunnen worden. ESTO behield het licht veldoverwicht. De ploeg kwam echter niet tot scoren ondanks trainer Koos van Zoest besloot achterin één-op-één te staan en Thomas Mouthaan als spits in te brengen. In de 70e min. kreeg Tom Vink de bal in een scrimmage niet klemvast en werd door Koudekerk de 0- 2 binnengetikt. Daarna knokte ESTO zich terug en bracht Thomas Mouthaan uiteindelijk met twee gave doelpunten een dik verdiend punt. Uit een prima voorzet van Koen de Groot kopte hij in de 77e min. de 1-2 binnen. Enkele minuten later deed hij hetzelfde uit een voorzet van Pim de Visser en kwam ESTO langszij. Er ontstond nog een heftig kwartiertje met veel schoten op het Koudekerkse doel. Hun verdediging hield met moeite stand. ESTO mocht in de 82e min. de lat nog dankbaar zijn. Uiteindelijk bleef het 2-2 en werden de punten gedeeld.

● Thomas Mouthaan juicht nadat hij voor ESTO heeft gescoord. (Foto: De Sportfotograaf)

Volgende week gaat ESTO op bezoek in en bij Zevenhoven. Zij dragen de rode lantaarn en ESTO heeft nog wat goed te maken door verlies in de thuiswedstrijd begin dit seizoen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom | Han Koevoets (ESTO) | Beeld: de sportfotogaaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN