Gepubliceerd 4 juli 2023

Kosten wandelpad Dubbele Wiericke nog niet opnemen in kadernota

Alle partijen van de gemeenteraad in Bodegraven-Reeuwijk, met uitzondering van de VVD en Burgerbelangen, hebben de motie over het in stand houden van het wandelpad langs de Dubbele Wiericke ondertekend. Het college wordt opgeroepen om de spoorwegovergang (NABO) in Nieuwerbrug niet af te sluiten voordat er een nieuw overpad is gevestigd en de gewijzigde route van het wandelpad is vastgelegd in de wandelroutekaart.


Volgens de motie is het van groot belang dat deze stappen eerst worden genomen voordat de NABO aan de openbaarheid kan worden onttrokken en het daadwerkelijke fysieke aanleggen van het wandelpad kan worden uitgevoerd. Omdat de kosten van omleiding via de duiker onder het spoor door nog niet definitief zijn hoeven deze volgens de motie niet opgenomen te worden in de kadernota.


Om een beter inzicht te krijgen in de kosten, roept de motie het college op om van ProRail een gedetailleerde kostenopgave te eisen en deze te laten beoordelen door een externe deskundige. Verder wordt gevraagd om de kosten voor een eventuele oplossing verder uit te onderhandelen met de betrokken partijen. Zodra al deze stappen zijn doorlopen, zal het college met voorstellen voor de realisatie naar de raad komen. De raad wil uiterlijk in december 2023 op de hoogte worden gesteld van de vorderingen met betrekking tot dit dossier.

Lees ook Wandelpad Dubbele Wiericke blijft op de kaart | BR6 Nieuws

Redacteur Anneke Bekker
Bron motie 8 kosten NABO

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN