Gepubliceerd 27 november 2023

Koor Bravour wint 1e prijs Battle of the Shanty’s

Koor Bravour uit Woerden werd afgelopen zaterdag uitgroepen tot het beste koor van de negen deelnemende koren die deelnamen aan The battle of Shanty’s. In Schiedam, bekend als de jeneverstad, wordt al sinds 2014 jaarlijks de Battle of the Shanty’s georganiseerd in wijkcentrum “De Erker”.

Foto 1e prijs (v.l.n.r. André Honders, Ad de Goey, Willem van Dam); fotograaf Wico Molenaar

Op drie achtereenvolgende zaterdagen strijden drie shantykoren tegen elkaar en de winnaars van deze battle’s strijden op de vierde zaterdag in de finale om de eerste prijs. Dit jaar deden de leden van Koor Bravour op 18 november hun stinkende best om eerste te worden en dat lukte! Daarom stonden zij zaterdag 25 november in de finale en bonden de strijd aan met het Schiedams Shantykoor Stuurloos en Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel.

Nadat alle koren 2 keer een half uur hun mooiste liedjes ten gehore hadden gebracht werden er onder leiding vna Yolanda Brouwer (dirigente van Koor Bravour) nog drie liedjes door alle deelnemers gezamenlijk gezongen. Tijdens deze samenzang kon de jury de punten tellen en vaststellen welk koor dit jaar als beste werd beoordeeld. Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats en dat was voor alle deelnemers een spannend moment.

De leden van Bravour gingen trots en voldaan huiswaarts met een mooie beker voor in de prijzenkast, een grote wisselbeker en een aantal liters jenever. Volgend jaar is Koor Bravour weer in Schiedam om de beker te verdedigen.

Tekst en foto’s aangeleverd door koor Bravour
Foto Samenzang (fotograaf: Harm van Geel)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN