Gepubliceerd 13 juni 2023

Koor Bravour organiseerde Shantyfestival in Woerden

Koor Bravour organiseerde afgelopen zaterdag voor de 16e keer een gezellig muziekfestijn in het centrum van Woerden. De optredens van 11 geselecteerde zeemans-/shantykoren vanuit alle windstreken waren te zien op vier podia.

Shantykorenfestival in Woerden 10 juni 2023

Na een knallende opening door Pike Uittenbogaard (bekende Woerdense horecaondernemer) ging het “los”. Bij alle podia was het gezellig druk en de koren lieten zich van hun beste kant horen. De jury had de zware taak om de koren te beoordelen. Muiterij Kantje Boord uit het Brabantse Dussen kreeg de meeste punten van jury en ging naar huist met een mooie bokaal en een prachtig samengesteld wijnpakket.

Koor Bravour is in april 2001 ontstaan uit een groep enthousiaste zangers uit Woerden, Nieuwerbrug en omstreken met een speciale voorkeur voor zeeman en shantyliederen. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot circa 40 zangers en 7 muzikanten. Op dit moment is het koor op zoek naar een accordeonist m/v.

Bron persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN