Gepubliceerd 13 juni 2023

Koor Bravour organiseerde Shantyfestival in Woerden

Koor Bravour organiseerde afgelopen zaterdag voor de 16e keer een gezellig muziekfestijn in het centrum van Woerden. De optredens van 11 geselecteerde zeemans-/shantykoren vanuit alle windstreken waren te zien op vier podia.

Shantykorenfestival in Woerden 10 juni 2023

Na een knallende opening door Pike Uittenbogaard (bekende Woerdense horecaondernemer) ging het “los”. Bij alle podia was het gezellig druk en de koren lieten zich van hun beste kant horen. De jury had de zware taak om de koren te beoordelen. Muiterij Kantje Boord uit het Brabantse Dussen kreeg de meeste punten van jury en ging naar huist met een mooie bokaal en een prachtig samengesteld wijnpakket.

Koor Bravour is in april 2001 ontstaan uit een groep enthousiaste zangers uit Woerden, Nieuwerbrug en omstreken met een speciale voorkeur voor zeeman en shantyliederen. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot circa 40 zangers en 7 muzikanten. Op dit moment is het koor op zoek naar een accordeonist m/v.

Bron persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN