Gepubliceerd 3 juni 2022

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Leeuwen uit Reeuwijk-Dorp

Midden in het natuurgebied De Lansing in Reeuwijk-Dorp dat Jan van Leeuwen uit Reeuwijk-Dorp al meer dan 55 jaar geheel zelfstandig heeft ontwikkeld en onderhouden ontving de 88 jarige Reeuwijker vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Erik van Heijningen hier voor de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje -Nassau.

Hij is een voorbeeld voor de maatschappij hoe je natuurgebieden zonder steun van overheid kan ontwikkelen en onderhouden. Eerder heeft hij hiervoor al de 2e Fentener van Vlissingen prijs van Nederland gekregen.

Jan en Mariska van Leeuwen en bloemen van de gemeente

De niets vermoedende Jan was vrijdagmiddag op de hem niet onbekende en prachtige locatie aan het Kwekerspad naar toe gelokt door zijn zoon Marcel voor een gezellige familie-/vriendenbijeenkomst.

Proost met oranjebitter en familie en vrienden

Toen de burgemeester hem ging toespreken merkte hij pas dat er iets anders aan de hand was. Hij was onder de indruk  van het onverwachte eerbetoon en de nog kwieke Reeuwijker liet dat duidelijk merken, hoewel zijn stem niet meer was zoals het geweest is zoals hij opmerkte.

Rondvaart in het natuurgebied

Het werd een gezellige middag die afgesloten werd met een rondvaart in twee boten en nog een hapje en drankje.

foto’s Ger Velders/BR6

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN