Gepubliceerd 22 januari 2024

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Bakelaar

De heer Albert Bakelaar ontving afgelopen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Michiel Grauss voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving. Hij is al meer dan 40 jaar kerkenraadslid. Eerst in de Hervormde gemeente van Zoetermeer, daarna in de Hervormde gemeente van Reeuwijk. In die 40 jaar bezocht hij gemeenteleden, participeerde hij in overlegsituaties zoals kerkenraadsvergaderingen en verzorgde hij regelmatig de weekafsluitingen in het ouderencentrum De Reehorst in Reeuwijk. Hij nam altijd zijn tijd om anderen bij te staan en de kerk te helpen.

Naarmate de jaren vorderde, zette de heer Bakelaar zich steeds meer in voor het ouderenpastoraat. Hij bezoekt veel ouderen en kwetsbare mensen en is zeer betrokken bij hun welzijn. Voor veel ouderen een moment waar ze echt naar uitkijken. En waar altijd met veel waardering over gesproken wordt, vanwege zijn trouwe inzet.

Dovengebarentaal
Dat de heer Bakelaar zich inzet voor zijn naasten mag gezegd worden. Sinds 2018 is hij namelijk ook mentor van de heer Huibert van der Vlist. Huibert is doof en zeer slechtziend. Albert en Huibert hebben wekelijks contact via Facetime of geregeld bij een van de twee thuis. De heer Bakelaar heeft zelfs dovengebarentaal geleerd om te kunnen communiceren met Huibert.

Het mogen duidelijk zijn dat de inspanningen van de heer Bakelaar worden gezien en gewaardeerd. Daarom heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN