Gepubliceerd 13 september 2023

Koninklijke kunst in MuseumA Gouda

Museum Gouda presenteert deze herfst de tentoonstelling ‘Kunst en Koningshuis’, waarin een selectie kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de kunstcollectie van het Koninklijk Huis zijn te zien. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is de indrukwekkende Pulchri-kast, die maar zelden wordt uitgeleend en speciaal werd vervaardigd ter gelegenheid van het huwelijk van koningin Wilhelmina en prins Hendrik.

Naast de kunstwerken in de tentoonstelling is er ook aandacht voor de historische en culturele betekenis van de Koninklijke verzamelingen. ‘Kunst en Koningshuis’ is te zien van 7 oktober 2023 tot en met 5 mei 2024.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN