Gepubliceerd 18 september 2022

Koning opent gerenoveerd hoofdgebouw provinciehuis

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 14 september 2022 het gerenoveerde hoofdgebouw van het Zuid-Hollandse provinciehuis officieel geopend. Het gebouw is licht, duurzaam, innovatief en gerenoveerd met oog voor behoud van historie.

Den Haag, 14-09-2022. Officiele opening gerenoveerde provinciehuis in aanwezigheid van koning Willem-Alexander. FOTO MARTIJN BEEKMAN / PZH

Na een hartelijk welkom, waarbij naast de commissaris van de Koning Jaap Smit onder meer ook gedeputeerde Willy de Zoete en burgemeester van Den Haag Jan van Zanen aanwezig waren, volgde de openingsshow.
Het traditionele lintje werd voor deze gelegenheid verruild voor een heuse handscanner. Zo opende de Koning met 1 soepele handbeweging de deuren in het midden van de zaal; de entree richting de Statenzaal.

Aldaar onthulde de Koning, in gezelschap van de aanwezige Statenleden geheel volgens traditie, een plaquette. Eerder openden zijn grootmoeder Koningin Juliana en moeder Koningin Beatrix het provinciehuis in de jaren ’70 en ’90, waarbij ook een plaquette werd onthuld. Deze derde plaquette maakt de cirkel nu rond en markeert de band tussen Koningshuis en het provinciehuis.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN