18 september 2022

Koning opent gerenoveerd hoofdgebouw provinciehuis

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 14 september 2022 het gerenoveerde hoofdgebouw van het Zuid-Hollandse provinciehuis officieel geopend. Het gebouw is licht, duurzaam, innovatief en gerenoveerd met oog voor behoud van historie.

Den Haag, 14-09-2022. Officiele opening gerenoveerde provinciehuis in aanwezigheid van koning Willem-Alexander. FOTO MARTIJN BEEKMAN / PZH

Na een hartelijk welkom, waarbij naast de commissaris van de Koning Jaap Smit onder meer ook gedeputeerde Willy de Zoete en burgemeester van Den Haag Jan van Zanen aanwezig waren, volgde de openingsshow.
Het traditionele lintje werd voor deze gelegenheid verruild voor een heuse handscanner. Zo opende de Koning met 1 soepele handbeweging de deuren in het midden van de zaal; de entree richting de Statenzaal.

Aldaar onthulde de Koning, in gezelschap van de aanwezige Statenleden geheel volgens traditie, een plaquette. Eerder openden zijn grootmoeder Koningin Juliana en moeder Koningin Beatrix het provinciehuis in de jaren ’70 en ’90, waarbij ook een plaquette werd onthuld. Deze derde plaquette maakt de cirkel nu rond en markeert de band tussen Koningshuis en het provinciehuis.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu