Gepubliceerd 18 september 2022

Koning opent gerenoveerd hoofdgebouw provinciehuis

Zijne Majesteit de Koning heeft op woensdag 14 september 2022 het gerenoveerde hoofdgebouw van het Zuid-Hollandse provinciehuis officieel geopend. Het gebouw is licht, duurzaam, innovatief en gerenoveerd met oog voor behoud van historie.

Den Haag, 14-09-2022. Officiele opening gerenoveerde provinciehuis in aanwezigheid van koning Willem-Alexander. FOTO MARTIJN BEEKMAN / PZH

Na een hartelijk welkom, waarbij naast de commissaris van de Koning Jaap Smit onder meer ook gedeputeerde Willy de Zoete en burgemeester van Den Haag Jan van Zanen aanwezig waren, volgde de openingsshow.
Het traditionele lintje werd voor deze gelegenheid verruild voor een heuse handscanner. Zo opende de Koning met 1 soepele handbeweging de deuren in het midden van de zaal; de entree richting de Statenzaal.

Aldaar onthulde de Koning, in gezelschap van de aanwezige Statenleden geheel volgens traditie, een plaquette. Eerder openden zijn grootmoeder Koningin Juliana en moeder Koningin Beatrix het provinciehuis in de jaren ’70 en ’90, waarbij ook een plaquette werd onthuld. Deze derde plaquette maakt de cirkel nu rond en markeert de band tussen Koningshuis en het provinciehuis.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN