Gepubliceerd 20 mei 2023

Komt woningbouw echt op gang?

Het ziet er naar uit dat langslepende woningbouwprojecten de komende tijd echt op gang komen. Volgens wethouder Dirk-Jan Knol staat qua vergunningen nagenoeg niets de initiatiefnemers meer in de weg om te beginnen met de bouw van woningen op het terrein van de voormalige timmerfabriek Van den Oudenrijn aan de Wilhelminastraat, op het zogenaamde Welkoop-terrein aan de Doortocht en het Versluys Terrein aan de Overtocht.

Voormalige timmerfabriek Van den Oudenrijn aan de Wilhelminastraat
Welkoopterrein aan de Doortocht
Versluysterrein aan de Overtocht

In totaal komen op deze drie locaties 120 wooneenheden, deels grondgebonden woningen en deels appartementen in zowel de koop- sociale als middeldure sector.

De genoemde terreinen liggen al jarenlang braak, de procedures voor de vergunnigen namen veel tijd in beslag.

Overigens blijft de gemeente er volgens Knol naar streven om op jaarbasis verspreid over de gemeente ten minste  250 woningen op te leveren. Op 31 mei wordt in een speciale commissievergadering aandacht besteed aan alle lopende plannen en wensen. Dan zal ook gesproken worden over de voortgang van de Hofjes van Dronen, het plan om voormalig bedrijventerrein Dronenhoek circa 270 woningen te bouwen.

Dronenhoek (Schetsplan Hofjes van Dronen)

Andere mogelijke bouwlocaties in Bodegraven zijn de polder rondom de begraafplaats Vredehof en in Weideveld. In Reeuwijk-Dorp wordt mogelijk de Aldi-locatie benut voor woningbouw. Ook in andere dorpen zijn bouwplannen volop in ontwikkeling.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN