20 mei 2023

KOMT WONINGBOUW ECHT OP GANG?

Het ziet er naar uit dat langslepende woningbouwprojecten de komende tijd echt op gang komen. Volgens wethouder Dirk-Jan Knol staat qua vergunningen nagenoeg niets de initiatiefnemers meer in de weg om te beginnen met de bouw van woningen op het terrein van de voormalige timmerfabriek Van den Oudenrijn aan de Wilhelminastraat, op het zogenaamde Welkoop-terrein aan de Doortocht en het Versluys Terrein aan de Overtocht.

Voormalige timmerfabriek Van den Oudenrijn aan de Wilhelminastraat
Welkoopterrein aan de Doortocht
Versluysterrein aan de Overtocht

In totaal komen op deze drie locaties 120 wooneenheden, deels grondgebonden woningen en deels appartementen in zowel de koop- sociale als middeldure sector.

De genoemde terreinen liggen al jarenlang braak, de procedures voor de vergunnigen namen veel tijd in beslag.

Overigens blijft de gemeente er volgens Knol naar streven om op jaarbasis verspreid over de gemeente ten minste  250 woningen op te leveren. Op 31 mei wordt in een speciale commissievergadering aandacht besteed aan alle lopende plannen en wensen. Dan zal ook gesproken worden over de voortgang van de Hofjes van Dronen, het plan om voormalig bedrijventerrein Dronenhoek circa 270 woningen te bouwen.

Dronenhoek (Schetsplan Hofjes van Dronen)

Andere mogelijke bouwlocaties in Bodegraven zijn de polder rondom de begraafplaats Vredehof en in Weideveld. In Reeuwijk-Dorp wordt mogelijk de Aldi-locatie benut voor woningbouw. Ook in andere dorpen zijn bouwplannen volop in ontwikkeling.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu