24 december 2022

Komende jaren werkzaamheden aan 80 gemalen

In gemaal Leeghwater aan de Buitenkaag heeft Rijnland met vijf aannemers een overeenkomst ondertekend om de komend jaren werkzaamheden uit te voeren aan 80 gemalen.

Gemaal Leeghwater


De doelstelling van Rijnland is het voorkomen en beperken van overstromingen, wateroverlast en watertekort. Om dit goed uit te kunnen voeren moeten de gemalen de juiste capaciteit hebben en moeten ze bovendien voldoende beschikbaar zijn en betrouwbaar.


Als eerste worden de gemalen Groene Maredijk in de Kikkerpolder en het gemaal Horn- en Strommeer in Aalsmeer aangepakt. Het streven is om elk jaar 20 gemalen aan te pakken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu