Gepubliceerd 28 april 2021

KNVB verbaast clubs met mogelijkheid horizontaal overstappen van zondag- naar zaterdagvoetbal

Met ingang van het seizoen 2022-2023 is het mogelijk voor de clubs vanaf de 1e klas en lager horizontaal over te stappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Dat betekent dat een club op bijv. 2e klas-niveau zondag kan instromen naar 2e klas-niveau zaterdag.

Verrast

De KNVB heeft daarmee wel de clubs verrast die voor komend seizoen al hebben aangekondigd te willen overstappen naar het zaterdagvoetbal en dan nog wel moeten beginnen in de 4e klas, momenteel de laagste klas in district West II. Bijvoorbeeld bij regioclub Groeneweg (Zevenhuizen), dat uitkomt in de 2e klas zondag, reist nu de twijfel om de overgang naar het zaterdagvoetbal toch nog een seizoen uit te stellen. De reactie bij de meeste clubs is, dat de KNVB veel eerder bekend had moeten maken dat straks horizontaal overstappen mogelijk wordt.

Meer clubs

Met de mogelijkheid om horizontaal over te stappen in het seizoen 2022-2023, creëert de KNVB wel een situatie dat meer clubs zullen overwegen het zondagvoetbal vaarwel te gaan zeggen. Bij DONK (Gouda) leeft die gedachte om dat ook te gaan doen. De tijd dat weekendvoetbal in competitievorm meer en meer een serieuze optie wordt, komt dichterbij.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN