Gepubliceerd 8 juli 2022

KNVB publiceert competitie-indeling A-categorie seizoen 2022-2023

De competitie-indeling voor het seizoen 2022-2023 voor de standaardteams in de A-categorie is inmiddels bekend. De indeling levert vooral in de 2e klasse D en 4e klasse B interessante derby’s op. De meeste clubs, die overgestapt zijn naar het zaterdagvoetbal, hanteren 14.30 u. als aanvangstijd voor hun thuiswedstrijden. De poules bestaan uit 14 of 12 ploegen, waardoor het aantal gespeelde wedstrijden overzichtelijk kan blijven.

2e Klasse D

ESTO en RVC’33 zitten weer bij elkaar in de 2e klas. Ook DONK, FC Oudewater en Alphia zijn in 2D ondergebracht en dat betekent dat er leuke streekderby’s op de wedstrijdkalender zullen verschijnen. Naar Aalsmeer, Uithoorn en Lisserbroek zijn de verste uitwedstrijden.

3e Klasse C

CVC Reeuwijk is in 3C ingedeeld in de Rotterdamse regio met maarliefst 7 Rotterdamse verenigingen. En ook Delft wordt 3x aangedaan. CVC Reeuwijk mist hierdoor de aantrekkelijke streekderby’s komend seizoen en zal niet blij zijn met de indeling.

4e Klasse B

In 4B is WDS weer terug in de poule bij Rohda’76. Ook o.a. Gouda, GSV, Be Fair, VEP en Zwammerdam zijn in 4B ondergebracht, zodat ook hier weer interessante derby’s gaan plaatsvinden.

5e Klasse A

In deze poule zijn Bodegraven en De Rijnstreek ondergebracht. Opvallend is dat beide ploegen een paar verre uitwedstrijden voor hun kiezen krijgen naar Amstelveen, Santpoort-Zuid, Vogelenzang en Zwanenburg.

INDELING COMPETITIE 2022-2023:

Achter de clubs de aanvangstijd van hun thuiswedstrijden.

Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer en wolken

In de ochtend staat de zon aan de hemel maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidoost De temperatuur is 18*C.

In de middag en vroege avond ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 23*C.

In de nacht vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 15*C.

Donderdag zonnige perioden maar ook wolkenvelden. De zwakke tot matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 20*C aan. 

Foto: Mees Mooi herfstweer

 

MEEST BEKEKEN