4 februari 2021

KNVB presenteert routekaart herstart amateurcompetities

Het weer verlengen van de corona- maatregelen nu tot 2 maart heeft ook weer verdere consequenties voor de amateursport. Zo heeft de KNVB deze week een routekaart gepresenteerd onder welke omstandigheden de reguliere competitie aangepast weer kan worden opgestart.

Routekaart

Daarin vinden we voor de A-categorie twee datums die bepalend zijn voor het herstarten van de competitie.

• Vanaf 10 maart moet getraind kunnen worden zonder beperkingen zodat de clubs nog 4 à 5 weken de tijd hebben om op te trainen voor de herstart van de competitie.

• In het weekend van 10/11 april moeten weer wedstrijden mogelijk kunnen zijn.

Worden deze data gehaald dan kan de reguliere competitie weer worden opgestart. De al in het najaar gestarte 1e seizoenshelft wordt dan uitgespeeld.

Worden deze data NIET gehaald dan wordt een streep gezet door de herstart van de reguliere competitie
.

KNVB-Regio Cup

Toch wil de KNVB in een later stadium voor de standaardteams van de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB-Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B veld, zaal en pupillen.

Hier komen de standaardteams uit de Categorie A bij als hun competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB-Regio Cup zijn uiteraard ook afhankelijk van deze beperkingen.

Inmiddels zijn een aantal clubs al bezig samenwerking te zoeken om zelf een regionale competitie op te zetten mocht een streep gaan door de reguliere competitie.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu