26 juni 2022

Klimaatwinkel in De Brugstraat geopend

In een leegstaande winkel in De Brugstraat in Bodegraven heeft mijnklimaatpartij een klimaatwinkel geopend. Het is de bedoeling dat iedereen daar kan binnenlopen om kennis en ideeën uit te wisselen over wat er lokaal mogelijk is om de opwarming van de aarde te beperken.

Klimaatwinkel Brugstraat Bodegraven

Het idee komt voort uit de meet-up over ruilen en delen die 4 juni werd gehouden op het pleintje voor de bibliotheek. Ruilen en delen leidt tot minder productie, vraagt minder grondstoffen, transport en minder opwarming. De etalage van de klimaatwinkel zal gebruikt worden om mensen hierover te informeren.

In de winkel staat een ruilkast waarin tuinpotten geruild kunnen worden. Alléén ruilen, want de klimaatwinkel werkt wel samen met de kringloopwinkels maar zal er geen concurrent van worden. De klimaatwinkel is ingericht met interieur van Oud & Nieuw Bodegraven uit de Bernhardstraat.

Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up ruilen en delen: “We zullen er tijdelijk zitten, en proberen daarna door te schuiven naar een volgende tijdelijke winkel. Zo zijn we een pop-up store. Ook bij ons gaat het niet om het bezitten, maar om het gebruik van een winkelpand, en zo geven we zelf ook vorm aan de nieuwe deel-economie”.

Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij toont zich zeer trots op de opening van de winkel. “De opwarming van de aarde moet ons allemaal in beweging brengen om ons steentje bij te dragen. Wij willen 8 jaar lang ieder seizoen een thema starten waarbij mensen eenvoudig kunnen aansluiten. Het thema ruilen en delen komt van de jongeren in onze beweging. Heel gaaf dat ze dit voor elkaar hebben gekregen”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu