Gepubliceerd 5 juli 2022

Klimaatwinkel in Brugstraat geopend

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel heeft afgelopen maandag de klimaatwinkel in de Brugstraat officieel geopend. Hij knipte een lint door en plaatste een kinderschoentje. Het kinderschoentje staat symbool voor de volgende generatie. De klimaatwinkel is tijdelijk als een pop-up store gehuisvest in het pand aan Brugstraat 5 en zal daarna doorschuiven naar andere leegstaande winkels.

Matthja Sterk en wethouder Jan Leendert van den Heuvel

Klimaatwethouder Van den Heuvel zei blij te zijn met het initiatief. Hij onderstreepte dat er heel véél stapjes nodig zijn om de klimaatdoelen te bereiken. De gemeente heeft de klimaatdoelen van het kabinet overgenomen en de wethouder oriënteert zich nu op het bereiken daarvan. Hij noemde ook het plan van mijnklimaatpartij om 73 hectare bos aan te leggen.

Minder kopen

Bij de officiële opening werd de wethouder bijgestaan door Matthja Sterk, voorzitter van de meet-up ruilen en delen, waaruit het initiatief van de klimaatwinkel is voortgekomen. In de etalage zal ook informatie worden gegeven over ruilen en delen.

Matthja Sterk: “door spullen te ruilen, te repareren en nog eens te gebruiken hoeft er minder geproduceerd te worden. Dan is er minder grondstof nodig, minder vervoer, allemaal beter voor het klimaat”.

Energie armoede

Ook andere partijen die zich voor de duurzaamheid inzetten zijn uitgenodigd om mee te doen in de klimaatwinkel, zoals de energie-coöperatie, duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, het repair café en de energiecoaches. De gemeente kreeg via wethouder Van den Heuvel ook een uitnodiging, die hij graag omarmde: “Wij kunnen bijvoorbeeld rond energie-armoede mensen maar moeilijk bereiken. Misschien lukt dat vanaf deze A-locatie beter”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN