Gepubliceerd 26 januari 2024

Klimaatburgemeester presenteert alarmerende film over aarde

Klimaatburgemeester Gertrud de Roos presenteert samen met mijnklimaatpartij op zondag 4 februari om 14.00 uur de film ‘A Life on our Planet’ in het evertshuis.

De film slaat alarm, het ondersteunt de oproep dat we op alle niveaus – van overheden tot afzonderlijke burgers – in actie moeten komen om de opwarming van de aarde te stoppen. 

Gertrud de Roos: “Toen ik werd benoemd tot de nieuwe klimaatburgemeester liet mijn zoon deze film aan me zien. Ik was me natuurlijk al bewust van de klimaatontwikkeling. Maar deze film raakte me écht. Ik dacht meteen dat we daarmee iets moesten doen. Gelukkig biedt het Evertshuis daar zondag de ruimte voor. Ik hoop dat er veel mensen op af komen”.

Na afloop van de film zal Gertrud de Roos nog een aantal lokale betrokkenen op het podium uitnodigen. De gemeente zal er iets zeggen over klimaatacties in het komende jaar. Er is een oproep vanuit de beweging “Grootouders voor het klimaat”. En voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij vertelt over de komende meet-up van dit burgerinitiatief.

Er is ook een minimarkt in het Evertshuis, waar allerlei lokale initiatieven laten zien hoe je daar gemakkelijk in mee kunt doen. Kaartjes voor de middag organiseert de klimaatburgemeester via vanholstcg@gmail.com.

Tekst: Ryan Koster
Bron: mijnklimaatpartij

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN