Gepubliceerd 25 december 2022

Klimaatburgemeester Arthur van Dijk- Baak ‘Gast uit de Streek’ bij BR6

Geen moment heeft Arthur spijt gehad van het feit dat hij met zijn gezin besloot  de gasleiding uit hun nieuw opgeleverde woning aan de Overtocht in Bodegraven te laten slopen. Hiermee gaat de huidige torenhoge gasprijs geheel aan hen voorbij. Bovendien past dit besluit volledig in hun duurzame toekomstvisie. Al op jonge leeftijd dringt het tot Arthur door dat er een eind moet komen aan de verspilling van grondstoffen en het gebruik van fossiele energie. In dat kader rondt hij eind 80er jaren van de vorige eeuw zijn studie Scheikunde aan de Universiteit van Utrecht af met een scriptie gewijd aan de (on)mogelijkheden van kernenergie.

Arthur van Dijk-Baak

Zijn studie vormt echter niet de basis voor zijn verdere carrière. In het dagelijks leven verdient hij zijn brood in de automatisering. Zijn betrokkenheid bij het klimaat c.q. duurzaamheid blijft echter onverminderd in zijn leven en dat van zijn vrouw Merel. Zij geeft hier vorm aan als gemeenteraadslid van GroenLinks binnen Bodegraven- Reeuwijk en hij draagt sinds eind oktober vorige jaar zijn idealen uit als klimaatburgemeester. Aan deze onbezoldigde functie besteedt Arthur één dag per week en probeert hij hiermee het klimaat een stem te geven. Dit onder meer met het schrijven van columns, het geven en afnemen van interviews en het promoten van vegan koken.

Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt Arthur sprankelend over al deze zaken. Ook besteedt hij aandacht aan zijn hobby ijszwemmen en zijn belangstelling voor vlinders. Tevens laat hij onomwonden blijken hoe hij over de toepassing van kernenergie denkt.  

Dit  programma wordt uitgezonden op maandag 26 december om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 27 december 22.00 uur en zondag 1 januari om 19.00 u. Tevens te beluisteren via Spotify onder ‘Gast uit de Streek’ BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN