18 februari 2023

Klimaat en wonen belangrijkste thema’s verkiezingen

Iedereen die mag stemmen heeft afgelopen week twee stempassen ontvangen en kan op 15 maart kiezen voor een volksvertegenwoordiger in de Provinciale Staten en een volksvertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur van het waterschap. De leden van de Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer en bij het waterschap kiezen de leden van het Algemeen Bestuur de leden van het Dagelijks Bestuur.

Stempassen


Deze verkiezingen gaan vooral over de gevolgen voor het klimaat van lucht- en watervervuiling en wonen. De provincie heeft de opdracht gekregen om het stikstofbeleid uit te voeren. De waterschappen zorgen ervoor dat het teveel aan water in de winter wordt bewaard voor droge periodes in de zomer. Ook het grondwaterpeil wordt door het waterschap bepaalt. Bouwen, stikstof en waterpeil heeft allemaal met elkaar te maken.


Om mensen te helpen bij hun keuze zijn er kieshulpen gemaakt: Zuid-Holland.mijnstem.nl en mijnstem/waterschappen.nl Alle partijprogramma’s zijn hier te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu