2 februari 2021

Kinderen primair onderwijs 8 februari weer naar school

De kinderopvang en het primair onderwijs mogen vanaf 8 februari weer open. Het voortgezet onderwijs moet zeker nog tot 1 maart wachten. Vanaf 10 februari mogen alle winkels weer open. Klanten moeten thuis bestellen wat ze nodig hebben en de spullen buiten bij de winkel afhalen op een van tevoren afgesproken tijdstip.

Aan het eind van deze week zal premier Rutte bekend maken of de avondklok na 10 februari wordt geprolongeerd. Dat vertelde hij dinsdagavond tijdens de persconferentie.

Percentage positieve testuitslagen daalt niet
Hoewel het aantal testen dat de GGD in Midden-Holland afneemt daalt, daalt het percentage positieve testuitslagen niet. Al vanaf begin januari blijft dat percentage schommelen tussen de 10% en 13%. Volgens premier Rutte heeft een derde van de positief geteste personen de Britse variant. Die variant van het coronavirus is zo besmettelijk dat het aantal besmettingen zich met een week verdubbelt.

Tempo vaccinaties omhoog
In januari zijn 7.883 (1%) personen in Hollands Midden gevaccineerd, waarvan ruim 800 90-plussers. De rest betreft voornamelijk zorgmedewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen. Doordat vaccins die bestemd waren voor de tweede prik nu ingezet gaan worden voor de eerste prik kunnen meer mensen sneller gevaccineerd worden.

Britse variant ook besmettelijk onder kinderen
De Britse virusmutatie is besmettelijk onder kinderen. Daarom is er sinds 1 februari een nieuw landelijk beleid voor het bron- en contactonderzoek en het testen van kinderen. Wanneer na 8 februari 1 kind in de klas positief is getest, gaat de hele klas in quarantaine en wordt na 5 dagen getest.

Voortaan moeten kinderen die corona gerelateerde klachten hebben thuisblijven en worden getest. Zij mogen dus niet naar de noodopvang, of als de scholen op 8 februari weer opengaan, school en/of sport. Als kinderen corona hebben, blijven ook hun huisgenoten thuis.

0 Shares
Sluit Menu