Gepubliceerd 11 juli 2023

Kinderen IKC Wereldweijde halen moestuindiploma

De kinderen uit groep 6 van basisschool Kindcentrum Wereldweijde hebben hun moestuindiploma behaald. In de lessen ging het over voeding, het groeiproces, en de verbinding tussen dieren, mensen en de natuur.

Het inzicht in ‘eerst zaaien’ daarna groeien en als laatste ‘oogsten’ heeft de kinderen veel bewustwording, kennis en verbazing bijgebracht en vanzelfsprekend ook heel trots gemaakt.

De op een grote tafel uitgestalde oogst vormde het zichtbare resultaat van het moestuin project. Onder toeziend oog van ouders, opa’s en oma’s en de schoolleiding werden de diploma’s uitgereikt en de oogst onder de kinderen verdeeld. De moestuintjes zijn nog niet leeg, want de tomaten, pepers en courgettes kunnen pas later worden geoogst. Gedurende de vakantieperiode worden de moestuintjes door de kinderen zelf bijgehouden.

Redacteur Wim Minnaard
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN