Gepubliceerd 22 januari 2023

Kinderburgemeesters Zuid-Holland schrijven kinderakkoord

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten doen aan het provinciaal bestuur van de provincie. De kinderen hebben gekozen voor de thema’s: Natuur, Wonen en Vervoer.

De kinderburgemeesters nemen de statenzaal van de provincie Zuid-Holland in 

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur wordt gegeven.

Zo wordt er ook geluisterd naar de wensen van de Zuid-Hollandse kinderen, hoewel zij nog niet mogen stemmen over hun toekomst bij de provinciale verkiezingen op 15 maart. Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan gaan.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezingen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN