Gepubliceerd 22 januari 2023

Kinderburgemeesters Zuid-Holland schrijven kinderakkoord

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten doen aan het provinciaal bestuur van de provincie. De kinderen hebben gekozen voor de thema’s: Natuur, Wonen en Vervoer.

De kinderburgemeesters nemen de statenzaal van de provincie Zuid-Holland in 

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur wordt gegeven.

Zo wordt er ook geluisterd naar de wensen van de Zuid-Hollandse kinderen, hoewel zij nog niet mogen stemmen over hun toekomst bij de provinciale verkiezingen op 15 maart. Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan gaan.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezingen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN