Gepubliceerd 10 mei 2024

Kiespijn, De Europese Verkiezingen 2024

Volgende maand is het weer tijd voor de Europese verkiezingen en dat betekent dat vanaf zondag 12 mei ‘Kiespijn, De Europese Verkiezingen’ te zien is om 20.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Het programma bestaat uit verschillende rondes waarin de captains en teams getest worden op hun Europa kennis en improvisatievermogen rond het verkiezingscircus. Ook verdiept het zich in het wel en wee van Brussel en brengt de Europese verkiezingen naar Nederland. Vragen als waarom worden sommige afspraken op Europees niveau gemaakt en andere niet?, Hoe kan het dat je stem voor de VVD eigenlijk hetzelfde is als een stem voor D66?, en hoe is de verhouding tussen rechts en links op Europees niveau? worden onderzocht en geanalyseerd door Gijs Rademaker. De zwevende kiezer kan in de studio de strijd tussen ‘rechts’ en ‘links’ van dichtbij meemaken.

De presentator, Diederik Ebbinge, geeft eerlijk toe dat hij nog steeds niet snapt waarvoor er nou precies gestemd wordt bij de Europese verkiezingen en hoe het daar in Brussel reilt en zeilt. Hij hoopt dat na vier afleveringen van Kiespijn er een beter begrip is onder de Nederlandse bevolking en zij op 6 juni weloverwogen het stemhokje in kunnen stappen.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN