Gepubliceerd 5 april 2024

Kennisquiz lever 2.500 euro op voor goede doelen

Lionsclub Bodegraven organiseerde afgelopen donderdag in het Evertshuis alweer de elfde editie van de Kennisquiz. Tijdens dit evenement namen bedrijven en instellingen het tegen elkaar op om de felbegeerde wisseltrofee, die vorig jaar door Buro N11 werd gewonnen, in de wacht te slepen. Dit jaar ging de overwinning naar het team Brainstorm, dat na een spannende competitie met de 28 andere deelnemers als beste uit de strijd kwam.

De deelnemers kregen vragen uit verschillende categorieën voor hun kiezen, zoals muziek, in-de-keuken en actualiteiten. Daarnaast was er een proeverij waarbij ze acht drankjes moesten identificeren. Hoewel verschillende teams in de tussentijdse rondes goed scoorden, was het Brainstorm die uiteindelijk de winst op zich nam. Ze ontvingen de wisseltrofee uit handen van de voorzitter van de organisatiecommissie en de vorige winnaar.

De belangstelling voor deelname was enorm. Na een gezamenlijke maaltijd begonnen 29 teams van bedrijven aan de quiz via Kahoot!, waarbij antwoorden via mobiele telefoon werden gegeven. Deze technologie zorgde ervoor dat teams hun scores direct konden volgen, wat bijdroeg aan een bijzonder spannende avond.

De Kennisquiz heeft als doel: het inzamelen van fondsen voor lokale goede doelen. Dit jaar werden het Hospice Bodegraven, de Voedselbank Waarder en de Langste Lunchtafel, georganiseerd door ZorgMies, gekozen als de begunstigden. Dankzij de brede steun van deelnemende en sponsorende bedrijven en organisaties kon aan elk van deze doelen een cheque van €2.500,- worden overhandigd.

Tekst Anneke Bekker
Bron: aangeleverd door de Lionsclub

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN