20 november 2022

Kastanjeboom Kerkstraat wordt vervangen

Vanwege de aanleg van een ondergrondse parkeergarage onder het nog te bouwen appartementencomplex in de Kerkstraat in Bodegraven, moet een kastanjeboom uit 1890 wijken. Uit onderzoek van de Bomenwacht is gebleken dat de boom de kastanjebloedingsziekte heeft en nog 3 tot 13 jaar te leven heeft. Wethouder Dirk Jan Knol beloofde afgelopen woensdag in de commissie Ruimte dat hij in de anterieure overeenkomst met de projectontwikkelaar zal opnemen dat er een nieuwe grote boom voor teruggeplaatst moet worden.

Kerkstraat in Bodegraven
Informatiebordje op de boom

Doordat ook het pand van Intertoys is aangekocht door de projectontwikkelaar, is er nu ruimte genoeg voor een inpandige hellingbaan naar de parkeergarage. Daardoor kunnen de Platanen op het Voorplein gespaard blijven.

Koppelvoordeel uitbreiding parkeergarage
Kees-Willem van Os (VVD) vroeg de wethouder om te onderzoeken of de ondergrondse parkeergarage groter gemaakt kan worden, zoals Jetze Kamerling tijdens de inspraak had gepresenteerd. Volgens de wethouder is er geen investeerder te vinden die de uitbreiding wil betalen. Maar hij deed de toezegging om de vraag door te spelen naar wethouder Robin Kersbergen omdat die met een parkeerplan bezig is.

Geen toezegging uit fonds Bovenwijks voor plan Hart in Bodegraven
Henk van der Smit (SGP) deed verwoede pogingen om wethouder Dirk Jan Knol een toezegging te ontlokken voor de herinrichting van de het gebied rondom de Dorpskerk zoals Hart in Bodegraven heeft gepresenteerd. Hij stelde voor om geld uit het fonds Bovenwijks te gebruiken voor het plan. De wethouder wilde daar geen toezegging voor doen.

Omgevingsvergunning
Voor de bouw van het appartementencomplex op de hoek van de Kerkstraat en het Pastorieplein in Bodegraven is een omgevingsvergunning nodig. Deze kan verstrekt worden als de gemeenteraad instemt met een verklaring voor geen bedenkingen. Het ziet er naar uit dat de gemeenteraad daar 30 november een positief besluit over neemt. Op 7 december organiseert de projectontwikkelaar een informatieavond voor omwonenden. Zodra de omgevingsvergunning door de ODMH is verleend kunnen er nog gedurende zes weken zienswijzen worden ingediend.

Presentatie appartementencomplex Pastoriestaete

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu