13 september 2022

Kanonnengevecht in de sluis van Bodegraven

Het leger van prins Willem III strijkt 17 september neer in De Oude Zustertuin in Bodegraven. Net als 350 jaar geleden is Bodegraven even het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie.

Sluis van Bodegraven

Bij de sluis wordt die zaterdag op schepen drie maal een gevecht nagespeeld. Aan boord wordt over en weer geschoten met musketten en kleine kanonnen. Deze sluis was in 1672 een belangrijk onderdeel van de waterlinie.

De gevechten bij de sluis zijn om 10.15, 12.15 en 16.15. Kijk voor de rest van het programma op www.hoofdkwartier1672.nl.

Mariniers uit 1672 slaan hun tenten op in De Oude Zustertuin. Voor de kleinsten is hier ook poppenkast en muziek van de Trompetter van de Prins. Met kleine figuren wordt de Slag om Woerden nagespeeld. En een Groningse soldaat laat een mortier van ‘Bommen Berend’ zien.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu