Gepubliceerd 15 april 2024

Kampioenschap 1e Divisie nu heel dichtbij voor BZ&PC-heren

Het BZ&PC-herenteam was zaterdagavond ook Aqua-Novio’94 met 17-11 de baas. Het nam daarmee de voorlaatste horde voordat het zaterdag 20 april uit tegen HZC De Robben een definitieve klap kan geven op het kampioenschap van de 1e Divisie en promotie naar de Eredivisie, het hoogste niveau in waterpololand.

● Luca Groenendijk haalt uit voor één van zijn doelpunten.

Al ruim op voorsprong

In de 1e periode zette BZ&PC de Nijmegenaren al op ruime achterstand: 6-2. En die voorsprong wist BZ&PC ook in de 2e periode goed vast te houden: 9-4. Ook in de 3e periode bleef BZ&PC de wedstrijd controleren. Aqua-Novio kwam geen steek dichterbij en stuitte vooral op het uitstekende keeperswerk van Niels Zwijnenburg. Onbedreigd speelde BZ&PC de 4e periode uit waarbij Rob Peek met een laatste treffer de eindstand op 17-11 bepaalde. Joey Schellingerhout was de productiefste BZ&PC’er met 6 treffers.

● Henk Suur probeert een doelpoging te onderscheppen. Achter hem keeper Niels Zwijnenburg die weer goed keeperswerk verrichtte.

Kampioenswedstrijd

Zaterdagavond 20 april speelt het BZ&PC-herenteam de kampioenswedstrijd tegen HZC De Robben dat inmiddels gedegradeerd is en geen enkele wedstrijd wist te winnen. De wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Lieberg in Hilversum. Aanvang 20.00 uur.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN