Gepubliceerd 8 juli 2023

Kadernota ongewijzigd aangenomen

Het college kan aan de slag met de begroting op basis van de kadernota die afgelopen woensdag is aangenomen. Alleen de PvdA, GroenLinks en Robin Borg van Burgerbelangen stemden tegen. Zij zijn het er niet mee eens dat er wordt bezuinigd op subsidies, handhaving (ODMH), planten van bomen en onderhoud van de riolering.

Gemeenteraad 5 juli 2023

Het begrotingsoverschot en het positieve resultaat in de jaarrekening 2022 worden nu volledig gebruikt om de financiële positie van de gemeente te verbeteren en niet om te investeren in voorzieningen. Volgens Leon Prijs D66 is dat volkomen terecht.

Gemeenteraad 5 juli 2023

Om de raadsleden te helpen bij hun besluit over de begroting 2024 – 2027 zal het college de gemeenteraad een overzicht geven van de liquiditeitsprognose met betrekking tot het aantrekken en aflosen van leningen. Dit als antwwoord op de vraag of er nu leningen met een laag rentetarief worden afgelost met het risico dat en er later weer geld geleend moet worden tegen het huidige hoge rentetarief.

Het college zal ook toelichten wat wordt verstaan onder structurele en incidentele meevallers en tegenvallers en laten zien hoe het hiermee omgaat.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN