15 april 2022

Kaasmuseum heropend

Het nieuwe Kaasmuseum is officieel geopend. Het staat aan de Marktstraat, een mooie locatie midden in het dorp. Vice-voorzitter Marlou Binck-Verklei hoopt dat per week ten minste 40 bezoekers het museum zullen bezoeken. 

Bij de opening speelde de Reeuwijkse kaashandelaar Leo Vergeer samen met burgemeester Erik van Heijningen na hoe vroeger op de kaasmarkt transacties tot stand kwamen. Dat gebeurde onder het oog van een groot aantal genodigden.Het nieuwe museum herbergt ook een VVV-kantoor.

Historische indruk

De tentoongestelde attributen geven een historische indruk van de betekenis van de kaashandel in Bodegraven. En daarmee is het museum een aanvulling op de Cheese Experience in Gouda en het Kaaspakhuis in Woerden, die op eigen wijze de ontwikkeling van de kaasindustrie in het Groene Hart weergeven.

Foto: Henri Stolwijk

Financiën

De benodigde financiën voor de inrichting en exploitatie van het nieuwe Kaasmuseum zijn opgebracht door de gemeente, de lokale kaashandel en het Ondernemersfonds. Door de ontwikkeling van sponsorpakketten voor de lokale ondernemers hoopt het bestuur meer bedrijven bij het museum te betrekken. Het museum moet Bodegraven aantrekkelijker maken voor toeristen.

Foto: Henri Stolwijk
Foto: Henri Stolwijk
Foto: Henri Stolwijk
Foto: Henri Stolwijk
Foto: Henri Stolwijk
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu