17 april 2023

Kaasmuseum en VVV Bodegraven nu een jaar in Marktstraat

Een jaar geleden verhuisde het Kaasmuseum uit het Evertshuis naar de Marktstraat in Bodegraven en is gecombineerd met een VVV. Daardoor zijn de openingstijden van het museum verruimd want het kaasmuseum is tegelijk open met de VVV.

Kaasmuseum Bodegraven

Inmiddels zijn er meer dan 3.500 bezoekers geweest. Tijdens de Najaarsmarkt bezochten veel inwoners van Bodegraven-Reeuwijk de kaas- en bloemenshow in het kaasmuseum. Maar de meeste bezoekers zijn toeristen uit de regio en schoolklassen.

Kaas- en bloemenshow in kaasmuseum

De collectie bestaat uit de unieke museumstukken, zoals een zeer oude kaas uit 1946, een kaasschrobmachine, de prachtige kaasbrik en ook de jurk van Kaaskoningin Annemieke Oskam is tentoongesteld.

“In dit museum delen we het DNA van Bodegraven en omstreken. Door middel van een rijk verhaal en interessante korte filmpjes willen we de lokale bewoners meer leren over de historie van kaas en de kaashandel in Bodegraven.”, aldus Diederik Vergeer, voorzitter van het bestuur van Het Kaas Museum. “We hebben nu ook een heel leuk programma voor scholen geïntroduceerd en hopen dat elke school uit de gemeente een bezoek komt brengen om hun leerlingen alles te leren over hoe belangrijk kaas in onze regio was en ook nog steeds is.”


Bron Stichting de Kaashandel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu