Gepubliceerd 17 april 2023

Kaasmuseum en VVV Bodegraven nu een jaar in Marktstraat

Een jaar geleden verhuisde het Kaasmuseum uit het Evertshuis naar de Marktstraat in Bodegraven en is gecombineerd met een VVV. Daardoor zijn de openingstijden van het museum verruimd want het kaasmuseum is tegelijk open met de VVV.

Kaasmuseum Bodegraven

Inmiddels zijn er meer dan 3.500 bezoekers geweest. Tijdens de Najaarsmarkt bezochten veel inwoners van Bodegraven-Reeuwijk de kaas- en bloemenshow in het kaasmuseum. Maar de meeste bezoekers zijn toeristen uit de regio en schoolklassen.

Kaas- en bloemenshow in kaasmuseum

De collectie bestaat uit de unieke museumstukken, zoals een zeer oude kaas uit 1946, een kaasschrobmachine, de prachtige kaasbrik en ook de jurk van Kaaskoningin Annemieke Oskam is tentoongesteld.

“In dit museum delen we het DNA van Bodegraven en omstreken. Door middel van een rijk verhaal en interessante korte filmpjes willen we de lokale bewoners meer leren over de historie van kaas en de kaashandel in Bodegraven.”, aldus Diederik Vergeer, voorzitter van het bestuur van Het Kaas Museum. “We hebben nu ook een heel leuk programma voor scholen geïntroduceerd en hopen dat elke school uit de gemeente een bezoek komt brengen om hun leerlingen alles te leren over hoe belangrijk kaas in onze regio was en ook nog steeds is.”


Bron Stichting de Kaashandel

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN