Gepubliceerd 12 juni 2021

Kaasbus Cheese Awards op Raadhuisplein

Afgelopen vrijdag was het promotieteam van de Gouda Cheese Awards op het Raadhuisplein in Bodegraven. De bus was die ochtend vertrokken vanaf Gouda Cheese Experience en uitgezwaaid door de Goudse wethouder Thierry van Vugt.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen keurde als eerste de zes finalekazen: drie in de categorie Gouda 48+ belegen, en drie in de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen. ’s Middags stond de bus op de Emmakade in Woerden, waar ook wethouder Arjan Noorthoek zijn beoordeling gaf.

Wethouder Inge nieuwenhuizen

Ook inwoners en bezoekers van de regio konden meedoen aan de tweede ronde van de kaaswedstrijd. Alle stemmen uit Bodegraven en Woerden wegen mee bij de einduitslag. De állerlaatste keuring is op donderdag 16 september, tijdens de grote finale in Gouda. Dan proeft een VIP-jury de zes genomineerde kazen. Meteen daarna wordt bekendgemaakt wie goud, zilver en brons winnen.
.
Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De voorrondes vonden eind mei plaats bij het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) in Wageningen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN