23 januari 2023

Judoliefhebbers komen aan hun trekken tijdens judotoernooien van Chikara Sport

Twee judotoernooien organiseren in één weekend, ga er maar aan staan! Eric Zwaan en zijn medewerkers van Chikara Sport kregen het voor elkaar. En die konden tevreden terugzien naar zeer geslaagde judo-evenementen.

● Veel jonge judoka’s en een volle tribune tijdens het Goederaad-toernooi.

Goederaad-toernooi

Zo’n 900 judoka’s kwamen in actie in de Sporthoeve. De meesten tijdens het Goederaad-toernooi op zaterdag. Niet zo verwonderlijk, want het Goederaad-toernooi is een meer laagdrempelig toernooi. En dat was ook wel te zien aan de volle tribune met veel ouders en andere judoliefhebbers.

Judotoppers

Zaterdag kwamen ook al de Bodegraafse judotoppers van Chikara Sport in actie. Bianca Kamal Ghatias en Sieb Griede, die vorig jaar nog doordrongen tot het NK junioren en brons wonnen, eindigden beiden op de 2e plaats in hun leeftijdsgroep en gewichtsklasse.

Ook op zondag verscheen Sieb Griede op de mat tijdens het 1e Limes Talententoernooi voor de meer ervaren wedstrijdjudoka’s. De Bodegraver maakte waar wat een beetje van hem verwacht mocht worden. Zijn tegenstanders gingen er allemaal van af met een fraaie ippon. Bianca Kamal Ghatias moest deelname op zondag aan haar voorbij laten gaan door een blessure op zaterdag.

Beide judoka’s gaan zich voorbereiden op de Districtskampioenschappen voor een ticket op het komende NK.

● Sieb Griede kijkt toe hoe z’n tegenstander z’n kleding in orde brengt. Hij was al z’n tegenstanders met ippon de baas.
● Het podium van -18 /-81 kg met in het midden winnaar Sieb Griede met links Thomas van Adrichem (2e) en rechts Thomas de Jong (3e).

Bij omroep BR6 binnenkort in Sport Report een tv-registratie van het 1e Limes Talententoernooi.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu