Gepubliceerd 23 januari 2023

Judoliefhebbers komen aan hun trekken tijdens judotoernooien van Chikara Sport

Twee judotoernooien organiseren in één weekend, ga er maar aan staan! Eric Zwaan en zijn medewerkers van Chikara Sport kregen het voor elkaar. En die konden tevreden terugzien naar zeer geslaagde judo-evenementen.

● Veel jonge judoka’s en een volle tribune tijdens het Goederaad-toernooi.

Goederaad-toernooi

Zo’n 900 judoka’s kwamen in actie in de Sporthoeve. De meesten tijdens het Goederaad-toernooi op zaterdag. Niet zo verwonderlijk, want het Goederaad-toernooi is een meer laagdrempelig toernooi. En dat was ook wel te zien aan de volle tribune met veel ouders en andere judoliefhebbers.

Judotoppers

Zaterdag kwamen ook al de Bodegraafse judotoppers van Chikara Sport in actie. Bianca Kamal Ghatias en Sieb Griede, die vorig jaar nog doordrongen tot het NK junioren en brons wonnen, eindigden beiden op de 2e plaats in hun leeftijdsgroep en gewichtsklasse.

Ook op zondag verscheen Sieb Griede op de mat tijdens het 1e Limes Talententoernooi voor de meer ervaren wedstrijdjudoka’s. De Bodegraver maakte waar wat een beetje van hem verwacht mocht worden. Zijn tegenstanders gingen er allemaal van af met een fraaie ippon. Bianca Kamal Ghatias moest deelname op zondag aan haar voorbij laten gaan door een blessure op zaterdag.

Beide judoka’s gaan zich voorbereiden op de Districtskampioenschappen voor een ticket op het komende NK.

● Sieb Griede kijkt toe hoe z’n tegenstander z’n kleding in orde brengt. Hij was al z’n tegenstanders met ippon de baas.
● Het podium van -18 /-81 kg met in het midden winnaar Sieb Griede met links Thomas van Adrichem (2e) en rechts Thomas de Jong (3e).

Bij omroep BR6 binnenkort in Sport Report een tv-registratie van het 1e Limes Talententoernooi.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN