Gepubliceerd 18 februari 2024

Judoka Sieb Griede pakt zilver op NK Judo

Sieb Griede is zaterdag 17 februari als tweede geëindigd op het NK Judo tot 18 jaar in Den Haag. Het werd een zinderende finalepartij. De 15-jarige Sieb Griede startte dominant en zette zijn tegenstander Bram Nederbracht van topjudo Kenamju op twee straffen achterstand.

Helaas werd de partij in de allerlaatste seconde van de reguliere wedstrijdtijd beslist in het voordeel van Nederbracht, waardoor Sieb op een tweede plek eindigde en daarmee de zilveren medaille pakte.

● Het podium met v.l.n.r. Sieb Griede (Chikara Sport) op de tweede plaats. Bram Nederbracht (Kenamju) op de eerste plaats en Thomas van Adrichem (Bushi Arnhem) en Quint Rhode ( Origin Judo Academy) op de derde plaats.

Europa Cadet Cups

Met deze prestatie is de kans groot dat Sieb wederom voor komend jaar door Judobond Nederland geselecteerd wordt om deel te nemen aan de European Cadet Cups. Dat wordt komende week bekend gemaakt.

Geen podium

Bianca Kamal Ghatias kwam uit bij de dames tot 18 jaar. Na zes pittige wedstrijden waarvan één tot in een golden score, verloor zij helaas haar wedstrijd om de bronzen medaille omdat ze moest aftikken in een armklem. Judocoach- en trainer Eric Zwaan en Strength & mobility- en judotrainer Zhen van Mechelen zijn trots op de resultaten van beide judoka’s. 

● V.l.n.r.: Zhen van Mechelen, Sieb Griede en Eric Zwaan.

Bericht: André van Egdom / Chikara Sport

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN